Zachte contactlenzen

Zachte lenzen voelen direct comfortabel aan. Ze zijn gemaakt van een speciaal materiaal dat water, dus ook traanvocht kan opnemen. Dat materiaal wordt flexibeler en de zachte lens past zich aan aan de vorm van het oog. Doordat zachte lenzen minder bewegen dan harde lenzen voelen ze direct comfortabel aan. Tegenwoordig zijn er veel soorten zachte lenzen verkrijgbaar waarvan de meest gebruikte disposable, oftwel wegwerp-contactlenzen zijn. Je moet ze echter sneller vervangen dan de oude traditionele zachte lenzen. Disposable contactlenzen kennen een gebruiksduur variërend van één dag tot zes maanden.

Zachte contactlenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van een soepel gel-achtig kunststof met een water bindend vermogen. Het water bindt zuurstof dat vervolgens wordt afgegeven aan het oog oppervlak. Door de soepele eigenschappen voelen zachte lenzen erg comfortabel aan en hoef je er nauwelijks aan te wennen. Wel zijn ze door de hoge flexibiliteit kwetsbaarder voor vervuiling en worden daarom om infectiegevaar te reduceren frequenter vervangen: maandelijks, tweewekelijks of dagelijks. Met zachte lenzen kunnen de meeste sterkte afwijkingen worden gecorrigeerd, zelfs astigmatisme (cilinder) en multifocaal (met leesdeel).

De nieuwste generatie

De laatste ontwikkelingen op contactlens gebied hebben geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe type zachte lens. Deze lenzen zijn gemaakt van een hypermodern materiaal: Silicone Hydrogel. De zuurstof transmissie van dit materiaal is 5 maal hoger dan van standaard zachte lens.

Voel het verschil

Deze positieve eigenschappen dragen bij aan een nog beter comfort, vooral aan het einde van de dag. Ook werken met de computer of in ruimtes met air-conditioning geven ze minder klachten van droge- en rode ogen.

•Geen zuurstoftekort

•Beter comfort

•Hoog draagcomfort bij pc werk en airconditioning

•Snelle gewenning
 

•Goed te dragen bij sporten

•Snelle vervanging dus goede hygiëne

•Altijd reserve lenzen voor handen

•Makkelijk te combineren met een bril