Zachte lenzen kosten afhankelijk van de sterkte110,00 tot 160,00 euro voor 6 paar lenzen, voor 6 maanden. Zachte lenzen zijn vaak maandlenzen, welke ook met cilinder mogelijk zijn. Elke maand vervangt u het huidige paar en begint u weer met een nieuw paar.  De aanpasprijs van zachte lenzen is 50,00 euro. Deze aanpaskosten zijn eenmalig.  Als het niet lukt met de lenzen bent u alleen de aanpaskosten van 50,00 euro kwijt.

Harde lenzen kosten afhankelijk van de sterkte 250,00 tot 350,00 euro per paar. Deze lenzen gaan 1-2 jaar mee.  De aanpaskosten zijn 75,00 euro. Ook bij deze lenzen krijgt u het geld van de lenzen retour als het niet lukt met de lenzen en bent u alleen de aanpaskosten kwijt.

Nachtlenzen kosten 370,00 euro en gaan een jaar mee. De aanpaskosten zijn 100,00 euro. Ook bij deze lenzen krijgt u het geld van de lenzen retour als het niet lukt met de lenzen en bent u alleen de aanpaskosten kwijt.

Vloeistof om de lenzen schoon te maken en in te bewaren komt voor zachte lenzen op ongeveer 30 euro per halfjaar en voor harde lenzen en nachtlenzen op ongeveer 35 euro per halfjaar.

De kosten van medische lenzen zijn sterk afhankelijk van de medische indicatie. Bij veel medische indicaties worden de lenzen vergoed vanuit uw basisverzekering. U betaalt dan alleen een kleine wettelijke eigen bijdrage.

Voor lenzen met leesgedeelte gelden afwijkende prijzen