Nachtlenzen

Wij hebben ruime ervaring met nachtlenzen. Arjan heeft 15 jaar gewerkt bij de producent van nachtlenzen, waar hij sinds 1999 nachtlenzen ontwikkelde en testte. Hij is betrokken geweest bij wereldwijde testen met deze lens en het internationaal opleiden van Optometristen op dit gebied. Marjan past deze lens sinds 2001 aan. Een nauwkeurig screening bepaalt of uw ogen geschikt zijn voor nachtlenzen. Veilig en verantwoord aanmeten staat bij ons voorop. 

Hoe werken nachtlenzen?

Nachtlenzen draag je alleen maar ’s nachts. En overdag heb je dan zonder bril of lenzen het scherpste zicht. Je hoeft er bijna niet aan te wennen, want ze voelen direct prettig aan. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen – zonder dat je het merkt – je ogen. Nachtlenzen hebben geen direct contact met het hoornvlies, maar drijven op de traanfilm.

Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm dat de voorkant van je hoornvlies ietsje platter wordt. En daar voel je helemaal niets van. Je kunt dan een of twee dagen scherp zien.Het grote voordeel van alleen ’s nachts lenzen dragen is dat je ogen overdag volledig rust krijgen.

Aan Nachtlenzen hoef je bijna niet te wennen, want ze voelen direct prettig aan. Je kunt ze – zonder dat je het merkt – de hele nacht dragen, want ze zijn volkomen veilig. Mocht jij, om welke reden dan ook, stoppen met Nachtlenzen dragen dan gaan je ogen vanzelf weer naar de oorspronkelijke situatie terug

Zijn nachtlenzen niet gevaarlijk?

Nachtlenzen zijn veilig mits goed gescreend en zorgvuldig aangemeten en gecontroleerd. Het Nachtlens-materiaal laat extreem veel zuurstof door en heeft daardoor de minste invloed op je ogen. Bovendien draag je Nachtlenzen alleen ’s nachts, zodat je ogen overdag volledig rust krijgen. Overdag krijgt het ook de volledige zuurstof toevoer

Kan iedereen nachtlenzen dragen?

Nachtlenzen kunnen alleen zogenoemde min-afwijkingen corrigeren. Tijdens een afspraak zullen we alles meten en de geschiktheid van het oog vaststellen. We kunnen als Optometrist daar alles over vertellen en beoordelen of uw ogen geschikt zijn. Veiligheid staat voorop.

Is het een alternatief voor het laseren?

Veel mensen vinden een laserbehandeling eng. Bovendien is zo’n ingreep niet zonder risico. Het principe van Nachtlenzen is veel eenvoudiger. Want mocht je om de een of andere reden je Nachtlenzen niet meer willen dragen dan kun je altijd weer terug naar je gewone lenzen of bril. Je ogen gaan dan vanzelf weer naar de oorspronkelijke situatie terug

Maak vandaag een afspraak

Wij zijn gespecialiseerd in nachtlenzen. Arjan heeft 15 jaar gewerkt bij de producent van nachtlenzen, waar hij sinds 1999 nachtlenzen ontwikkelde en testte.