Zachte lenzen voelen direct comfortabel aan.
Zachte lenzen zijn gemaakt van een speciaal materiaal dat water, dus ook traanvocht kan opnemen. Dat materiaal wordt flexibeler en de zachte lens past zich aan aan de vorm van het oog. Doordat zachte lenzen minder bewegen dan vormvaste lenzen voelen ze direct comfortabel aan. Tegenwoordig zijn er veel soorten zachte lenzen verkrijgbaar waarvan de meest gebruikte disposable, oftwel wegwerp-contactlenzen zijn. Je moet ze echter sneller vervangen dan de oude traditionele zachte lenzen. Disposable contactlenzen kennen een gebruiksduur variërend van één dag tot zes maanden.

Zachte contactlenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van een soepel gel-achtig kunststof met een water percentage tussen de 38% en 75%. Het water bindt zuurstof dat vervolgens wordt afgegeven aan het oog oppervlak. Door de soepele eigenschappen voelen zachte lenzen erg comfortabel aan en hoef je er nauwelijks aan te wennen. Wel zijn ze door de hoge flexibiliteit kwetsbaarder voor breuk en worden daarom frequent vervangen: maandelijks, tweewekelijks of dagelijks. Met zachte lenzen kunnen de meeste sterkte afwijkingen worden gecorrigeerd, zelfs astigmatisme (cilinder) en multifocaal (met leesdeel).

De nieuwste generatie

De laatste ontwikkelingen op contactlens gebied hebben geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe type zachte lens. Deze lenzen zijn gemaakt van een hypermodern materiaal: Silicone Hydrogel. De zuurstof transmissie van dit materiaal is 5 maal hoger dan van standaard zachte lens. Ze zijn zo goed dat je er zelfs mee kan slapen.

Voel het verschil

Deze positieve eigenschappen dragen bij aan een nog beter comfort, vooral aan het einde van de dag. Ook werken met de computer of in ruimtes met air-conditioning geven ze minder klachten van droge- en rode ogen.

•Geen zuurstoftekort

•Beter comfort

•Hoog draagcomfort bij pc werk en airconditioning

•Geschikt om 24 uur per dag, 7 dagen per week onafgebroken te dragen

Ultra moderne Silicone Lenzen voor een nog beter comfort

Voor nog meer zuurstof en comfort is er een nieuw soort zachte lens beschikbaar: de Silicone Hydrogel lens. Dit type heeft een 5 keer zo hoge zuurstof transmissie ten opzichte van een traditionele zachte lens. Hierdoor krijgen uw ogen een maximale hoeveelheid zuurstof voor een optimale gezondheid en nog beter comfort.

•Snelle gewenning

•Minder last van vuiltjes en stofjes

•Goed te dragen bij sporten

•Snelle vervanging dus goede hygiëne

•Altijd reserve lenzen voor handen

•Makkelijk te combineren met een bril